układ równań
iwojan5: podany układ równań
{x+y=4
{y=x2−6x+8
27 sty 15:02
Krzych: A jak treść zadania? Przekształcić układ równań transformatą Laplace'a?
27 sty 15:05
Dominik: y = 4 − x
y = x2 − 6x + 8
x2 − 6x + 8 = 4 − x
x2 − 5x + 4 = 0
x = 4 v x = 1
y = 0 v y = −3
27 sty 15:06
iwojan5: nie trzeba tylko odpowiedzieć :
a) ma dokładnie dwa rozwiązania
b) ma dokładnie jedno rozwiązanie
c) nie ma rozwiązań
27 sty 15:07
Zoyar:
{y=4−x
{4−x=x2−6x+8
x2−5x+4=0
(x−4)(x−1)=0
x=4 /\ y = 0
\/
x=1 /\ y = 3
27 sty 15:07
iwojan5: to jaka będzie odpowiedź?
27 sty 15:07
Dominik: masz podane pierwiastki to juz sam zaznacz odpowiednia odpowiedz...
27 sty 15:08
Miki: Tyle ile ma rozwiązań, przecież u góry pisze
27 sty 15:09
ogipierogi: z ciekawości, klasa maturalna?
27 sty 15:14
iwojan5: to dla kolegi z technikum
27 sty 15:16