prosta
moniaaaa: proszę o pomoc !
prosta o równaniu 3x+2y−7=0 nie ma żadnych punktów wspolnych z prostą ?
jak zacząć to zadanie ? jakie wyliczyc , mając podane proste .
27 sty 14:06
Kaja: to zadanie z odpowiedziami do wyboru? na pewno nie będzie miała punktów wspólnych z prosta do
niej równoległą (i niepokrywającą się z nią). jeśli są odpowiedzi do wyboru to napisz.
27 sty 14:09
Dominik: 3x + 2y − 7 = 0
| | 3 | | 7 | |
nie ma pkt wspolnych z prostymi o postaci y = − |
| x + b, gdzie b ≠ |
| |
| | 2 | | 2 | |
27 sty 14:11
moniaaaa: dziekuje badzo
28 sty 13:01