Sześcian
Witam: Krawędź sześcianu jest o 4 krótsza od jego przekątnej. Oblicz pole powierzchni całkowitej tego
sześcianu
27 sty 13:00
Aga1.: wzór na przekątną sześcianu d=a√3
rozwiąż równanie
a√3=a+4
27 sty 13:03
Witam: Czyli mogę do wzoru na pole sześcianu podstawić a= a√3 − 4 ?
27 sty 13:05
Aga1.: Nie , a masz obliczyć z podanego równania i dopiero podstawisz otrzymaną wartość do wzoru na
pole powierzchni całkowitej sześcianu.
27 sty 13:13
Witam: Dobrze, już wszystko jasne. Dziękuję
27 sty 13:14
MathBoss: Ty no ja dalej nie ogarniam..
12 mar 01:04