Funkcja liniowa
AkkA: Narysuj wykres funkcji:
y = 2 |x + 1| − 4 x
proszę o pomoc w zrobieniu tego krok po kroku.
8 cze 17:04
Eta:
rozpatrz przedziałami:
miejsce zerowe pod modułem : x +1 =0 => x = −1
więc dla x€( −∞, −1)
y = 2( −2x −1) −4x => y = −8x −2 −−−−− narysuj tę część prostej
dla x€( −∞, −1)
dla:
x€< −1,∞)
y = 2( x+1) −4x => y= −2x +2
i tę część prostj w tym przedziale
suma tych półprostych będzie krzywą , która jest wykresem tej funkcjii
w zbiorze R
8 cze 17:17
AkkA: dzieki wielkie
8 cze 17:22
Eta:
8 cze 17:24