matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o sprawdzenie (2)
M.:
Proszę o sprawdzenie. Dane v = 10 cm. objętość kuli to 4000 / 3 pi. Powierzchnia 400 pi cm2 dobrze ?
8 cze 17:01
Eta:
Tak:
4000
V =
*π cm
3
3
P= 400* π cm
2
8 cze 17:09
M.:
ok wielkie dzięki.
8 cze 17:19