26 sty 23:04
26 sty 23:07
26 sty 23:10
Saizou : x≈6 480,97 zł
S=4x+0,01*20 000=26 123,88 zł
ostatnio jak ci podałem S to nie uwzględniłem że po 3 miesiącach część została spłacona itd
26 sty 23:17
gabh090: przepraszam a czy moje rozwiazanie jest złe ja zrobiłam to tak
20 000*0,01=200
20 200*0,45=9090
29290/4=7322,5
26 sty 23:22
Saizou : jeśli chodzi ci o raty kredytu to źle
26 sty 23:24
Saizou : 45% w skali roku
11,25% na 3 miesiące
x− rata jaką spłacamy
− po 3 miesiącach
Kk=20000*(1,1125)−x
− p 6 miesiącach
Kk=(20000*(1,1125)−x)*1,1125−x
− po 9 miesiącach
Kk=((20000*(1,1125)−x)*1,1125−x)*1,1125−x
−po 12 miesiącach
Kk=(((20000*(1,1125)−x)*1,1125−x)*1,1125−x)*1,125−x
a po 12 miesiącach spłaciliśmy kredyt zatem
((20000*(1,1125)−x)*1,1125−x)*1,1125−x=0
26 sty 23:27
gabh090: dlaczego co robie źle? jeszcze mam jeden sposób...
kredyt−20 000
4 raty co 3 m.
oprocentowanie 45% w skali roku
opłata bankowa 1% od kwoty kredytu
20 000* 0,01=200
20200−wartośc kredytu
45% / 4= 11,25%
po 3 m.− 20200* 11,25%=2525
po 6m.−22725 *11,25%=2556,56
po 9m.−25281,56 *11,25%=2844,18
po 12.−28125,74*11,25%=3164,15
kredyt do spłaty− 31 289,89
31 289,89/4=7822,47
26 sty 23:31
Saizou : zobacz że po 3 miesiącach spłacasz część kredytu
26 sty 23:33
gabh090: czyli twoim sposobem jaki będzie wynik nie moge sie połapać....
26 sty 23:35
Saizou : wysokość raty x≈6 480,97 zł
"cena" kredytu S=4x+0,01*20 000=26 123,88 zł
i tak się zastanawiam czy do każdej z rat nie doliczyć 50 zł, za operacje bankowe
26 sty 23:37
gabh090: chyba nie bo tam jest jednorazowa opłata bankowa.... Dziękuje Ci bardzo za pomoc....
26 sty 23:39