matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
rysiek:
1
2*3x
2
6
(2(lnx)
3
)'=2*
(x
3
)'=
=
czy dobrze policzone?
x
3
x
3
x
26 sty 22:43
sushi_ gg6397228:
źle
26 sty 22:45
Kamcio :) :
1
6ln
2
x
(2ln
3
x)' = 2* 3ln
2
x*
=
jak na mój gust to tak powinno być, ale też mogłem
x
x
się pomylić
26 sty 22:47
rysiek:
2(3lnx)
2
czy tak 2*(3lnx)
2
*(lnx)'=
x
26 sty 22:47
proxy:
tak jak Kamcio (2*(lnx)
3
)'=2*3(lnx)
2
*
1
x
=
6(lnx)
2
x
26 sty 23:39