siemka 2x^3= 8x czy 8x^3 ?
massa: siemka 2x3= 8x czy 8x3 ?
26 sty 22:29
Dominik: ze co niby?
26 sty 22:30
Mateusz: to tak jakby pytac o to czy:
2*1
3=8*1 czy 8*1
3
skąd taki pomysł
26 sty 22:31
Dominik: @Mateusz
2x3 = 8x dla −2, 0, 2
2x3 = 8x3 dla 0
teoretycznie cos w tym jest. ale watpie zeby o to massie chodzilo.
26 sty 22:34
Ajtek:
2x
3=8x ⇔ x=±2 lub x=0,

A może chodzi o takie coś (2x)
3=
26 sty 22:35
Yoo: 2x3=8x
2x3=23x
26 sty 22:36
Yoo: x2=22
26 sty 22:36
Mateusz: No ja tylko podałem przykład

nie przewidywałem o co moze massie chodzic
26 sty 22:38
Yoo: raczej chodzilo mu o (2x)
3 a to jestrowne 8x
3 podnosisz obydwa skladniki mnozenia w nawiasie
26 sty 22:38