matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o sprawdzenie
M.:
Proszę o sprawdzenie. Oblicz V i PC walca o promieniu v = 10 cm, h = 6 cm. Wyszło mi. V = 600 pi cm2 i h = 320 pi cm 2 dobrze ?
8 cze 16:57
Basia:
Dobrze.Liczyłam.
8 cze 17:45