matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jest zle
WERCIA:
trójkącie prostokątnym ABC dane są długości boków: |AB|=3pierwiastki z 2 i |BC|=4 orazkątalfa=|katBAC|.Zatemcos alfa jest równy
26 sty 20:35
Edyta PK:
|AB|=3
√
2
|BC|=4 oblicz |AC| z twierdzenia Pitagorasa cosα=|AB|/|AC|
26 sty 21:22