oblicz granice
massa: lim x→∞ n(ln n − ln (n+3))
26 sty 19:49
asdf: c * log
ab = log
ab
c
| | b | |
logab − logad = loga( |
| ) |
| | d | |
i rób,
26 sty 19:50
Artur_z_miasta_Neptuna:
| | n | |
limx−>∞ n(ln n − ln(n+3)) = nln( |
| ) koniec zadania  |
| | n+3 | |
zdecyduj się czy ma być 'x' czy 'n'
po drugie ... znasz własności logarytmów

po trzecie ... w czym problem

nie wiesz jak się rozwiązuje granice

nie wychodzi Ci wynik

gubisz się

czy inny problem wystąpił
26 sty 19:51
asdf: | | b | | d | |
c * (logab − logad) = loga( |
| )c = loga[( |
| )−1]c |
| | d | | b | |
(x
y)
z = x
y*z
już masz prawie gotowca...sorry: gotowca.
26 sty 19:56
massa: Po 1 gdybym wiedział jak to rozwiązać to bym tu chyba tego nie zamieszczał...
Po 2 logiczne ze ma być tam n
Po 3 dzieki asdf za precyzyjną pomoc w przeciwieństwie do kolegi niżej
26 sty 19:57
Artur_z_miasta_Neptuna:
po 1 −−− nie wiesz jak rozwiązuje się granice

to siadaj i rób przyklady
po 2 −−− to czemu piszesz lim
x−>
∞ skoro to takie 'logiczne'
26 sty 19:58
massa: nie bede sie tu z Toba flamowac to nie ma sensu ... −.−
26 sty 20:03
asdf: @Artur
Każdy może się pomylić, a jak widzisz − nie umie rozwiazywac granic więc siedzi i robi
przykłady.
26 sty 20:04
MQ: Ma sens −− Artur zwraca ci uwagę, że jak chcesz uzyskać sensowną odpowiedź, to się
sam postaraj zadać sensowne pytanie −− choć trochę.
26 sty 20:07
MQ: Dam ci przykład:
Jeśli byś w ten sposób zapisał problem w jakimkolwiek języku programowania −− to kicha −− nic
sensownego nie uzyskasz.
26 sty 20:09
massa: Po co nabijacie posty ? Chciałem otrzymać patent na rozwiązanie tego zadanka i dostałem więc
temat zamknięty dziękuje.
26 sty 20:14