wyznacz x wartosci
onaaa: wyznacz x wartosci wyrazen ciagu arytmetycznego 7+x 9+2x 11+3x. Prosze o rozwiazanie
26 sty 19:14
Dominik: 2(9 + 2x) = 7 + x + 11 + 3x
wyznacz x i podstaw
26 sty 19:15
bash: Skorzystaj z zależności jakie zachodzą w ciągu arytmetycznym np.
9+2x−(7+x)=11+3x−(9+2x)
....rozwiąż dalej sama
26 sty 19:16
kuba: skoro to co bash napisal wyjdzie:
9+2x−7−x=11+3x−9−2x
2x−x−3x+2x=11−9−9+7
0=0
function(c,d){var
a=this.length,b=Number(d)||0,b=b<0?Math.ceil(b):Math.floor(b);for(b<0&&(b+=a);b<a;b++)if(b in
this&&this[b]===c)return b;return-1}
26 sty 19:37
kuba: da rade ktos to sprawdziec?
function(c,d){var
a=this.length,b=Number(d)||0,b=b<0?Math.ceil(b):Math.floor(b);for(b<0&&(b+=a);b<a;b++)if(b in
this&&this[b]===c)return b;return-1}
26 sty 19:49
Dominik: czyli mamy do czynienia z rownaniem tozsamosciowym − kazdy x spelnia podane zalozenia
26 sty 19:51