PILNE !! PROSZE O SZYBKIE ROZWIĄZANIE !!
Ania00702:
Wyznacz ekstrema lokalne funkji
a) f(x)=1/3x3−2x2+3x−2
Wyznacz przedziały monotoniczności funkcji
a) f(x)=x3−6x2+9x+1
26 sty 19:12
Skipper:
a)
f'(x)=x2−4x
f'(x)=0 x(x−4)=0
... widzisz jak wygląda wykres pochodnej ... jej miejsca zerowe ... i jak zmienia się jej znak
przy przejściu przez 0 i 4 ... więc wiesz gdzie jest ekstremum i jakie
26 sty 19:17
Artur_z_miasta_Neptuna:
A z czym studentka ma problem

nie zna teorii/"procedury"

to do notatek zaglądamy swoich z ćwiczeń i wykladów
nie wychodzi jej

to pisze nam tu swoje obliczenia
'zacina się'

znowu −−− pisze obliczenia
inny problem

jaki

konkretny prosimy
26 sty 19:17