poprostu mamałyga w bani
Buc Kipic: Wyznacz wartosci parametru m dla ktorych rownanie lx−1l=m ma dwa pierwiastki roznych znakow .
robilem i cos takiego mi wyszlo ale zwracam sie o pomoc
bo niewiem czy tak sie to rozwiazywalo.
lx−1l=m
x−1=m
x−1=−m
w odpowiedziach jest
me{1;+∞0
26 sty 18:12
Buc Kipic: prosze o pomysl chociaz jak to robic
26 sty 18:25
T:
najłatwiej chyba narysować y=|x−1| ... i ciąć stałą m −
26 sty 18:35
Buc Kipic:

narysowane

y=lx−1l
tylko jak wywnioskowac ze odpowiedz to me{1;+∞)
skoro rownie dobrze moze byc meR m=1.
26 sty 18:42
Eta:

m>1
m€ (1,
∞)
26 sty 18:46
Buc Kipic: a takie buty dziekuje
26 sty 18:48