matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tg
jacek:
Naszkicuj wykres funkcji f: X→R określonej wzorem f(x)=|x| −1
26 sty 17:58
ZK:
https://matematykaszkolna.pl/strona/48.html
26 sty 21:00
Mila:
1) y=x i odbicie symetryczne względem osi OX tej części, która leży pod osią OX Popielaty wykres 2) po odbiciu masz y=|x| zielony 3) przesuwasz y=|x| o wektor [0;−1] ( jedną jednostkę w dół) i otrzymujesz wykres y=|x|−1 pomarańczowy
26 sty 21:40