matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
W ciągu geometrycznym
A:
W ciągu geometrycznym drugi wyraz jest równy 4, a czwarty wyraz jest równy 6. Ile wynosi iloraz tego ciągu?
26 sty 17:53
Eta:
a
4
=q
4−2
= q
2
a
2
6
3
q
2
=
=
4
2
q=..... lub q=....
26 sty 17:54
A:
Dziękuję : )
26 sty 18:02