okrag
pause: witam mam problem z obliczeniem takiego zadania
W czworokącie ABCD wpisanym w okrąg dane są : AD=4 BC=9 CD=10 i AB=5. Wyznacz pole tego
czworokąta.
26 sty 17:15
Eta:
P= 30√2
26 sty 17:20
pause: tyle to ja tez wiem xd
26 sty 17:21
26 sty 17:23
pause: dlaczego tego nie ma w tablicach ?
26 sty 17:24
pause: maturalnych oczywiscie
26 sty 17:25
Dominik: wielu wzorow nie ma w tablicach maturalnych. polecam kupic tablice matematyczne wyd. podkowa i
sobie czytac do poduszki.
26 sty 17:26
Dominik: tzn. wzor herona jest w tablicach. nie ma natomiast wzoru brahmagupty.
26 sty 17:26