matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sz fouriera
Wojtek:
Mam pewne zadanie które nie mam pojecia jak rozwiązać. Wykreślić funkcję f(x)=4x 0<x<10 ω=2l=10 rozwinąć ja w szereg Fouriera. Proszę o pomoc w roziązaniu i wytłumaczenie
26 sty 17:12