W 2009 roku państwo Kowalscy
S: W 2009 roku państwo Kowalscy płacili za zużycie energii elektrycznej średnio 264,50zł
miesięcznie i było to o 15% więcej niż w roku 2008. Ile zapłacili łącznie za energię
elektryczną
w 2008 roku?
26 sty 16:43
Eta:
w 2008 zapłacili 230 zł*12=........
26 sty 16:53
A: Dzięki, ale skąd wychodzi 230 ? Mi cały czas wychodzi ok 224..
26 sty 17:07
Eta:
x −−− średnie zużycie w 2008r
264,5=1,15*x ⇒ x=230
w całym roku 2008: 230*12=......
26 sty 18:34
A: Ok, rozumiem. Dziękuję
26 sty 18:47
Miłosz: i tak zle . skoro juz masz ten zestaw to jest odpowiedź A. pozdrawiam
26 sty 18:48