matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bazy
idalia:
Wyznaczyć bazy i wymiary podprzestrzeni: a) W={x
1
,x
2
,x
3
): x
1
−2x
2
−3x
3
=0} w R
3
b)W={A∊M
3
(R):A=−A
T
} w M
3
(R)
26 sty 15:38
idalia:
Wie ktoś jak to zrobić? Proszę o pomoc
26 sty 15:56