matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka oznaczona-sprawdzenie
nas:
Witam. Chciałem prosić o sprawdzenie poprawności zadania: 0
x
2
+1
∫
dx
3
√
x
2
−1 ∊
x
2
+1
lim∊−>0+ ∫
dx
3
√
x
2
−1
x
2
+1
x
2
dx
dx
3
∫
= ∫
+ ∫
=
3
√
x7
+ 3x
3
√
1
3
√
x
2
3
√
x
2
3
√
x
2
7
3
3
3
√
x7
+ 3x
3
√
1
=
3
√
∊7
+ 3∊
3
√
1
+(
3
7
)
7
3
+ 3
1
3
7
7
Wynik końcowy=(
3
7
)
7
3
+ 3
1
3
24
W odpowiedziach mam
7
W programie do obliczeń jeszcze inaczej
26 sty 14:24
nas:
3
3
x
7
3
+3x
1
3
=
∊
7
3
+3∊
1
3
+(
3
7
)
7
3
+3
1
3
7
7
26 sty 14:32