trapez rownoramienny
olaa: W trapezie równoramiennym krótsza podstawa i wyskość mają długość 3,a dlugość przekątnej jest
równa 5.Oblicz obwód i pole trapezu.blagam pomocy
26 sty 14:23
olaa: prosze o pomoc
26 sty 14:33
Eta:

a>0 , c>0
| | a+3 | |
( |
| )2= 52−32 ⇒ (a+3)2= 64 ⇒ a+3=8 ⇒ a=5 |
| | 2 | |
to P=........
| a−3 | |
| = 1 to c2=32+12 ⇒ c=..... |
| 2 | |
Ob= a+b+2c=......
26 sty 14:44
kubaaaa: ETA cos mi tutaj nie pasuje w twych obliczeniach ..
(a+3)2= 64 skad te 64 i grze 2 pod a+3 zgubilas?
26 sty 14:55
Eta:
Echhh z Wami
(a+3)
2= 100 −36 = 64
pasuje?
26 sty 15:00
kubaaaa: (a+3)
2=100 −64
(a+3)
2=64
a+3=8
a=8−3
a=5
| | a+b | | 5+3 | | 8 | |
P= |
| *h = |
| *3 = |
| *3 = 4*3 =12 |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
26 sty 15:12
Eta:
... 100 −36
26 sty 15:14
kubaaaa: tak zle mi sie napisalo

O= c
2=3
2 +1
2
c
2=9+1
c
2=10
c=√10
O=a+b+2c=5+3+2*√10=
26 sty 15:23
Eta:
ok
26 sty 15:30