DFGD
Szajbus: Witam.
Mam obliczenia pole danej figury i mam we wzorze sin100 , co ja mogę z tym zrobić ?
Czy zostawić w takiej postaci.
26 sty 14:03
Dominik: jesli wymagana jest odpowiedz w postaci liczbowej to nalezy podac przyblizona wartosc sinusa
tego kata, ktora mozesz odczytac z tablic
26 sty 14:05
Eta:
sin100o= sin(90+10o)= cos10o ≈ ... możesz odczytać z tablic
26 sty 14:07
T:
... a sin100
o=

?
popatrz n wzory redukcyjne albo na wykres funkcji sinα
26 sty 14:07
Szajbus: Dzieki
26 sty 14:12