poprawa koła II
Matu'Shaq: Poprawa koła nr. II
Znajdź symptoty funkcji:
| | 2 | | −1 | |
y= |
| e−1x−2 tu jest e do potęgi |
| |
| | x−2 | | x−2 | |
Ekstrema funkcji i przedziały monotoniczności:
y=x
2e
12
Całki:
∫
√2x2+5
∫arctgx
∫e
2xcose
x
∫cos
7x
26 sty 13:31
Artur z miasta Neptuna:
Piekne przyklady ... naprawde sliczne ... i co z nimi
26 sty 13:37
Hipis: drugie zadanie z ekstremum
y= lnxx+2
y'= x+2x * 1*(x+2)−(x*1)(x+2)2
y'=x+2−xx*(x+2)
Df' = x ∊ R − (−2,0)
y'=0
x+2−x=0
2=0
co zrobiłem źle? a jak zrobiłem dobrze to co dalej?
Bo przecież 2 nie jest równa 0 xD
28 sty 21:37
Matu'Shaq: | | x | | x+2 | | 1*(x+2)−1*x) | | x+2 | | x+2−x | |
y'=( |
| )' * |
| = |
| * |
| = |
| |
| | x+2 | | x | | (x+2)2 | | x | | (x+2)x | |
30 sty 01:28