matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bardzo bym prosił o szybkie rozwiązanie, potrzebne na teraz...z góry bardzo dzie
Wiktor:):
a
7
1
wiadomo, że w ciągu geometrycznym
=
. ilorazem tego ciągu może byc
a
3
16
liczba? a. 0,5 b. 1,5 c. 2,5 d. 3
26 sty 13:23
Eta:
a
7
= q
7−3
= q
4
a
3
1
1
1
to: q
4
=
⇒ q=
lub q= −
16
2
2
odp: a)
26 sty 13:48