funkcja
Amelia: Wykres y=−2x+5 przekształcić symetrycznie względem osi OY. Zapisz wzór nowej funkcji. Proszę o
szybkie rozwiązanie
26 sty 12:29
Artur_z_miasta_Neptuna:
f(x) = −2x+5
g(x) = f(−x) <−−−− przekształcenie względem osi OY
26 sty 12:31
Artur_z_miasta_Neptuna:
a rozwiazanie sama zrób
26 sty 12:31
Amelia: Nie rozumiem
26 sty 12:40
Amelia: Zróbcie mi to zadanie proszę
26 sty 12:47
26 sty 12:48
Amelia: Nic nie rozumiem w ogole no
26 sty 12:52
Dominik: f(x) = −2x + 5
f(−x) = ... POLICZ
26 sty 13:06