zad
sylwia gdańsk:

pole tego trojkata zamalowanego a=6
8 cze 15:47
sylwia gdańsk: ?
8 cze 17:19
tim: Trochę niedokładne..
8 cze 17:20
Basia: Czy podstawy tych trójkątów nie powinny być do siebie równoległe i czy wierzchołki kolejnego
nie są środkami boków poprzedniego ? Wydaje mi się, że tak to powinno być.
8 cze 17:20
Basia: Jeżeli jest tak jak piszę to wszystkie te trójkąty są równoboczne i:
bok 2 =
a2
bok 3 =
a4
bok 4 =
a8
| | (a8)2√3 | | a2√3 | |
P4 = |
| = |
| |
| | 4 | | 4*64 | |
podstawić, policzyć i to wszystko
8 cze 17:22
sylwia gdańsk: tak tylko nei umiem narysowac
8 cze 17:22
sylwia gdańsk: a te tekstowe wiedzialabys jak zrobic?
8 cze 17:25
Basia: Też pod Twoim nickiem ?
8 cze 17:28
sylwia gdańsk: tak
8 cze 17:32