granica
Potrzebujący: | | arcsinx | |
wyprowadzic wzor na grance |
| przy x→0 |
| | x | |
26 sty 11:30
Godzio: arcsinx = t → 0 ⇒ x = sin(t)
26 sty 11:35
Potrzebujący: | | arcsinx | |
a jak obliczyć( |
| )1/x przy x→0? |
| | x | |
26 sty 11:49
Artur_z_miasta_Neptuna:
lim f(x)g(x) = lim eln f(x)g(x) = lim eg(x) * ln f(x)
zapamiętaj takie przeksztalcenie −−− przyda Ci się niejednokrotnie
26 sty 11:51
Potrzebujący: czyli wychodzi cos takiego
lim e
co teraz z tym zrobić?
26 sty 13:49
Potrzebujący: 
bo x→0
26 sty 14:54
asdf: graficznie też możesz?
26 sty 15:01
asdf: też musisz*?
26 sty 15:03
Potrzebujący: ale ja nie weim jak oliczyc te granice
26 sty 15:21
Mila: Regułę de l'Hospitala możesz stosować?
26 sty 16:48
Potrzebujący: | | 0 | | ∞ | |
tak moge ale ona jest do symboli nieoznaczonych |
| lub |
| |
| | 0 | | ∞ | |
26 sty 18:53
Potrzebujący:
27 sty 09:27