granica funkcji
yep: obliczyć granice funkcji:
26 sty 10:11
Artur_z_miasta_Neptuna:
| 1 | | 1+x*lnx | | | | x+lnx | |
| + lnx = |
| = |
| = |
| −> brak symbolu |
| x | | x | | x | | x2 | |
nieoznaczonego, a więc piszesz wynik
26 sty 10:29
yep: dlaczego dzielisz przez x znowu?
26 sty 10:32
Artur_z_miasta_Neptuna:
cholera ... co ja zrobiłem ... czekaj

... źle
26 sty 10:33
diks: REGUŁA de l'hospitala..
26 sty 10:34
Artur_z_miasta_Neptuna:
| | 1+xlnx | | | |
1/x + lnx = |
| = |
| = .... tylko musisz policzyć 'na marginesie' |
| | x | | x | |
| | lnx | |
lim |
| i juz brak symbolu nieoznaczonego |
| | 1/x | |
26 sty 10:37
Artur_z_miasta_Neptuna:
diks ... tak ... ale do reguły wcale tak latwo nie się dojdzie tutaj
26 sty 10:37
yep: jak to policzyć?
26 sty 11:13