mam zrobione ale nie wiem czy dobrze
Buc Kipic: rozwiaz rownanie :
llx−2l+xl=4
lx−2l+x=4
lx−2l−x=4
x−2+x=4 −x+2+x=4 x−2−x=4
−x+2−x=4
2x=6 0=2 0=6
−2x=2
x=3 sprzeczne sprzeczne
x=−1
odpowiedz xe{−1,3}
a w odpowiedziach jest samo x= 3 co jest zle zrobione ?
25 sty 20:05
jikA:
Widziałeś swój zapis? Potrafisz coś z niego odczytać? Napisz to porządnie.
25 sty 20:19
Dominik: strasznie chaotycznie zapisane
||x − 2| + x = 4
|x − 2| + x = 4 v |x − 2| + x = −4
I x ≥ 2
x − 2 + x = 4 x − 2 + x = −4
2x = 6 2x = −2
x = 3 x = −1 − sprzeczne
II x < 2
−x + 2 + x = 4 −x + 2 + x = −4
2 = 4 2 = −4
sprzeczne sprzeczne
czyli otrzymujemy jedna odpowiedz: x = 3
25 sty 20:22
Dominik: w pierwszej linijce jest ||x − 2| + x| = 4, nastepnie opuscilem modul.
25 sty 20:23
Buc Kipic: dzieki tylko nurtuje mnie to dlaczego −1 jest sprzeczne ?
25 sty 20:25
Kaja: −1 nie spełnia warunku x>=2 dlatego jest sprzeczność
25 sty 20:27
Buc Kipic: dzieks
25 sty 20:29