matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy!
Kasia :
Oblicz pochodna funkcji,bardzo prosze o rozwiązanie gdyż nie mam pewności czy robiłam dobrze.
x−1
f(x)=ln
x+1
25 sty 19:42
asdf:
1
x−1
y' =
* (
)'
x−1
x+1
x+1
f
f'g − g'f
(
)' =
g
g
2
25 sty 19:51