matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż zadanie
abc:
sin (2x + 1) = √3/2
25 sty 19:36
Aga1.:
π
√
3
sin
=
3
2
π
sin(2x+1)=sin
3
π
π
2x+1=
+2kπ v 2x+1=π−
+2kπ, k∊liczb całkowitych
3
3
dokończ.
25 sty 20:46