matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Impro:
Witam. Jakie twierdzenie i w jaki sposób tu zastosować aby obliczyć kąty i boki?
25 sty 18:56
Patryk:
sinusów
25 sty 18:58
Impro:
6
8
czyli:
=
sin45
sinα
6
8
=
1
2
√
2
sinα
2
√
2
sinα=
3
i co dalej?
26 sty 14:32
Impro:
proszę o pomoc
26 sty 15:23