ile wynosi pochodna z cos(U{π}{6}+x) ?
Anita: | | π | |
ile wynosi pochodna z cos( |
| +x) ? |
| | 6 | |
| | π | | π | |
to jest −sin( |
| +x)*( |
| +x)' ? jeśli tak to co dalej ? |
| | 6 | | 6 | |
25 sty 17:17
Anita: ?
25 sty 17:25
25 sty 17:30
Anita: a można wiedzieć czemu tak jest ?
25 sty 17:31
Aga1.: Pochodna sumy = sumie pochodnych.
Pochodna stałej =0 , x
'=1
| | π | | π | |
( |
| +x)'=( |
| )'+x'=0+1=1 |
| | 6 | | 6 | |
25 sty 17:36
Anita: aaa czyli π/6 mam traktować jako stałą

dziękuje
25 sty 17:38