proszę o pomoc
Asia: Dolna stacja kolejki naziemnej na Hrebieniok w Tatrach Słowackich jest położona na wysokości
1025 m n.p.m., a górna − na wysokości 1272 m n.p.m. Kolejka pokonuje trasę długości
1937m.Oblicz średni kąt nachylenia stoku.
25 sty 17:07
Asia: o co tu wgl chodzi?
25 sty 17:10
bash: o to żeby policzyć kąt nachylenia stoku
25 sty 17:14
bash: Oblicz tak, jak w większości podręczników do geo napisano − skorzystaj ze wzoru J=H:L
gdzie J to nachylenie stoku, H różnica wysokości, L odległość odcinka w poziomie. Żeby to
nachylenie "wyszło" w procentach mnożymy wynik przez 100, a w promilach − przez 1000.
25 sty 17:18
Asia: pomożesz?
25 sty 17:19
Asia: pomożesz?
25 sty 17:20
Asia: nie umiem sobie tego wyobrazić
25 sty 17:24
bash: 1272−1025=247
| | 247 | |
J= |
| *100%≈0,13*100%≈13% |
| | 1937 | |
25 sty 17:58
PApiesz: nie pomoge kyyyrwa bo mnie rów piecze 2 dni sraka kyyrrrwa
25 sty 18:06