zadanie
Wojtek:

Mam problem z rozwiązaniem zadania: Hala ma kształt trójkata prostokątnego ABC o
przyprostokątnych |AB|=90m |BC|=120m. Płaski dach nad tą halą podparty jest na 3 pionowych
podporach w punktach ABC h
A=15m h
B=20m h
C=25m. Obliczyć pole powierzchni tego dachu.
Rysunek prawdopodobnie bedzie wyglądał tak jak narysowałem. Nie wiem czy się mylę ale chyba
trzeba to policzyć używając całki oznaczonej i wzoru na te pole P=∫∫
D 1dxdy. Nie wiem jak
zacząć, jak określić granice
25 sty 16:16
Artur_z_miasta_Neptuna:
yyyy
a po co Ci do tego calka
25 sty 16:22
Artur_z_miasta_Neptuna:
druga sprawa ... czy całka podwójna to nie podaje objętności figury pomiedzy płaszczyzną OXY i
krzywą podcałkową
25 sty 16:24
bash: Artur co Ty taki nerwowy?
25 sty 16:28
Artur_z_miasta_Neptuna:
bash ... jam jest czlowiek o stoickim usposobieniu

niby po czym wnioskujesz, że jestem nerwowy

po znakach zapytania
25 sty 16:30
bash: nie, no po prostu widzę Twoją impulsywność w zadawaniu pytań..
25 sty 16:35
Artur_z_miasta_Neptuna:
matematyczne ADHD nie oznacza, że ktoś jest nerwowy
25 sty 16:39
bash: no fakt..nie uwzględniłem tego xD....coraz bardziej lubię te forum
25 sty 16:41
Wojtek: czyli jakim sposobem mam to zrobic? po co podane są wysokości? czy pole podstawy nie bedzie
takie same jak dachu?
25 sty 17:17
Mila:

x
2=10
2+150
2
y
2=90
2+5
2
z
2=120
2+5
2
25 sty 20:41
Wojtek: nie za bardzo czaje z kad sie wzieły niektóre dane
25 sty 21:11
Mila: Powinno być:
"nie za bardzo rozumiem skąd sie wzieły niektóre dane"
Które?
25 sty 21:23
Wojtek: juz widzę dziekuje
25 sty 21:35
Mila:
25 sty 22:29