proszę o wyzaczenie p
blue: jak wyznaczyć p z tego równania? proszę o wytłumaczenie w rozwiązywanie krok po kroku
5−xz = k − s3√p4+3
25 sty 16:12
Artur_z_miasta_Neptuna:
wielkie 'g' z tego wyidać
zapisz to jeszcze raz ale uzywają 'U' zamiast 'u' do zapisu ułamków
25 sty 16:15
Artur_z_miasta_Neptuna:
| a | | d | | a | | −d | | | | 1 | |
| = c − |
| ⇔ |
| − c = |
| ⇔ |
| = |
| ⇔ |
| b | | √p+e | | b | | √p+e | | −d | | √p+e | |
| | d | | d | | d | |
⇔ |
| = √p+e ⇔ ( |
| )2 = p+e ⇔ p = ( |
| )2 − e |
| | | | | | | |
a teraz podstaw za a,b,c,d,e to co Ty masz w swoim zadaniu
25 sty 16:18
Artur_z_miasta_Neptuna:
ach .... i jeszcze 4√z tego wszystkiego
25 sty 16:18
25 sty 16:28
Artur_z_miasta_Neptuna:
i teraz podążaj krok w krok za mną ... tylko zamiast a,b,c,d,e masz swoje dane
25 sty 16:31
blue: dziękuję
25 sty 16:32