,
MIKI: hej proszę o sprawdzenie
| | x2−1 | | (x−1)(x+1) | | 3 | |
lim |
| = |
| = |
| =∞ |
| | x−2 | | x−2 | | 0 | |
x−>2
25 sty 16:00
Artur_z_miasta_Neptuna:
bzduuuura
25 sty 16:03
Artur_z_miasta_Neptuna:
| 3 | |
| <−−− symbol nieoznaczony |
| 0 | |
25 sty 16:03
Artur_z_miasta_Neptuna:
powiem więcej ... ta granica NIE ISTNIEJE
25 sty 16:07
MIKI: hmmm mam odpowiedź do tego zadania 4
25 sty 16:08
Artur_z_miasta_Neptuna:
co 4
25 sty 16:09
MIKI: Granica wynosi 4.
25 sty 16:11
Artur_z_miasta_Neptuna:
a w życiu .... sprawdź dokładnie
25 sty 16:14
pigor: .... 4 byłoby, gdybyś miał(a) w liczniku 4 zamiast 1, a sądzę, że ktoś źle...

le przepisał
, bo
| | x2−4 | | (x−2)(x+2) | |
limx→2 |
| = limx→2 |
| = im x→2 (x+2)= 2+2= 4  |
| | x−2 | | x−2 | |
25 sty 16:44