matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadania
zadanie:
Ciąg a
n
jest arytmetyczny. wiedząc, że{a1}{a2}={a3}{a5} wyznacz róznicę tego ciągu.
25 sty 14:11
zadanie:
a1
a3
a1
=
wychodzi mi r=
a2
a5
2
25 sty 14:12
zadanie:
? a jak oblioczyc a1
25 sty 15:12
zadanie:
?
25 sty 23:11