matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cos
yep:
3π
ile to jest cos
?
2
25 sty 13:10
Kaja:
zero
25 sty 13:10
yep:
a skąd to wiesz?
25 sty 13:11
Kaja:
π
wystarczy narysować wykres cosinusa. cos przyjmuje zero dla
+kπ gdzie k jest liczbą
2
całkowitą
25 sty 13:14
Saizou :
3π
3*180
=
o
=3*90
o
=270
o
2
2
cos270
o
=0
25 sty 13:15
yep:
dziękuje
25 sty 13:39