:(
ICSP:
Obliczyć pole ograniczone linią krzywą r = asinθ gdzie a > 0 oraz argument θ przebiega
przedział 0 ≤ θ ≤ π. Następnie wykreślić tą linię
25 sty 12:57
Saizou : gdybym umiał to bym pomógł, ale że nie umiem to nie pomogę
25 sty 13:04
MQ: Całkujesz we wsp. biegunowych od 0 do π
25 sty 13:05
Krzysiek:

dla θ=α=π/4
i zaznaczasz w układzie
dla θ=β=π/2
r=a i zaznaczasz punkt (0,a)
np. wybierasz jeszcze kąt 3π/4 i zaznaczasz.
Korzystasz też z tego,że dla θ∊[0,π/2] promień rośnie a dla θ∊[π/2,π] promień maleje.
Możesz jeszcze wybrać kilka wartości θ i narysować poglądowy rysunek tej krzywej (ta krzywa na
rysunku to zielony okrąg)
25 sty 13:35