m
Martyna: Mógły ktoś podpowiedzieć jak ugryźć takie zadanie?
Pod jakim kątem przecinają się wykresy funkcji f(x) = sin x i g(x) = cos x?
25 sty 12:17
Artur z miasta Neptuna:
Krok 1
rozwiazrownanie f=g
krok 2 wyznacz styczne do obu tych funkcje w punkcie wspolnym
krok 3
wyznaz kat pomiedzy stycznymi
krok 4
Komiec zadania
25 sty 12:19
Martyna: dziękuje
25 sty 12:20
MQ: 1. Szukasz miejsc przecięcia
2. liczysz w tych punktach pochodne
3. tg kąta nachylenia stycznej to wartość pochodnej
4. Z tg odczytujesz wartości kątów nachylenia stycznych
5. Kąt pomiędzy stycznymi, to większy kąt minus mniejszy
25 sty 12:21
Martyna: dzięki MQ! po waszych podpowiedziach zadanie już zrobione!
25 sty 12:39