Pomocy :)
mmmmmmon: (0,125−23*3215)−√122+52
25 sty 10:24
mmmmmmon: jak to obliczyc

?
25 sty 10:25
mmmmmmon: pomocy
25 sty 10:35
mmmmmmon: halo pomocy
25 sty 10:50
Kaja: (3√0,125)2*5√32−√144+25=(0,5)2*2−√169=0,25*2−13=0,5−13=−12,5
25 sty 11:06
Kaja: oj, ale tam ma być 32 do potęgi jednej piątej czy 32 i jedna piąta?
25 sty 11:08
mmmmmmon: 32 do potęgi jednej piątej
25 sty 11:16
Kaja: to w takim razie jest policzone dobrze
25 sty 11:18
mmmmmmon: dziękuje kochana

i miłego dnia życzę
25 sty 11:20
Kaja: dziękuję. wzajemnie
25 sty 11:20
bezendu: | | 2 | | 2 | |
@Kaja źle to jest policzone, zobacz że przy 0,124 masz − |
| a nie |
| i wynik jest |
| | 3 | | 3 | |
wtedy −5
25 sty 11:40
Kaja: racja. Dziękuje że zwróciłeś na to uwagę
25 sty 11:42
bezendu:
25 sty 11:43
mmmmmmon: Dzięki
25 sty 11:52