udowodnij że iloczyn granic ciągów a ib jest ma swoją granicę w +nieskończoności
Eter: Mamy udowodnić, że iloczyn dwóch ciągów a i b zbiega do + ∞
lima= − ∞
limb= −4,
lim a * lim b = +∞
Mój tok myślenia, czy jest prawidłowy, co zmienić?:
Wprowadzadźmy: lim c = −1 ⇔ lim b = lim (c * (−b), lim a = lim (c * (−a)
lim a * lim b = lim c * lim(−b) * lim c * lim (−a) = lim (c*c) * lim (−a * (−b)) = 1 *∞ = +∞
25 sty 06:24
Artur z miasta Neptuna:
A skad wiesz ze lim (c*a) = lim c * lim a
25 sty 08:39
PW:
"Zbiega do +∞" − na której uczelni tak mówią?
25 sty 11:59