matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ekstrema
Internecine:
OBLICZ EKSTREMA LOKALNE −−−− PROSZE O POMOC ROWNIEZ W TYM! Z gory dziekuje za wszelka pomoc
f(x, y) = x2 − 2xy + 2y2 + 2x
25 sty 01:45
Artur z miasta Neptuna:
Czy wiesz jak sie bada istniene ekstrem lokalnych funkcji dwich zmiennych
25 sty 08:43
Internecine:
Obliczyłem że x=−2 a y=−1 i wlasnie nie wiem co dalej
25 sty 12:41