matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
zaq:
Oblicz: sin
2
120
o
+ cos
2
150
o
=
7 cze 22:55
ARO:
(sin120)
2
+(cos150)
2
= [sin(90+30)]
2
+ [cos(90+60)]
2
= (cos30)
2
+ (−sin60)
2
=(
√
3
2
)
2
+(−
√
3
2
)
2
=
3
4
+
3
4
=
3
2
15 cze 01:17
nadix:
12 wrz 19:55
młody adept:
12 wrz 21:50