dfd
Midgard: miejscami zerowymi funkcji kwadratowej f są liczby −6 oraz 1. oblicz wartość wyrażenia:
3*f(94)f(−24)
24 sty 23:05
Ajtek:
Nasza funkcja ma postać:
y=a(x+6)(x−1)
Zatem:
| 3*a(94+6)(94−1) | |
| =... |
| a(24+6)(24−1) | |
24 sty 23:11
jikA:
Funkcja kwadratowa w postaci iloczynowej wygląda następująco
f(x) = a(x − x1)(x − x2) gdzie x1 oraz x2 są miejscami zerowymi funkcji kwadratowej.
24 sty 23:13
PuRXUTM: f(x)=a(x+6)(x−1)
| 3*f(94) | | 3a(93)(100) | | 3*93*100 | |
| = |
| = |
| =62 ale niech ktoś jeszcze |
| f(−24) | | a(−25)(−18) | | 25*18 | |
sprawdzi
24 sty 23:14
PuRXUTM: Witaj Ajtek
24 sty 23:15
Ajtek:
Cześć
PuRXUTM 
.
Daj się wykazać w obliczeniach proszącym o pomoc

.
24 sty 23:16
PuRXUTM: przepraszam obiecuję poprawę

Co tam słychać na forum bo rzadko wpadam ?
24 sty 23:17
Ajtek:
Jak to co słychać. Pomóżcie bo doszedłem do pewnego momentu i nie wiem co dalej. Pokaż
obliczenia i czasami ciasza. Czyli standard
24 sty 23:22
PuRXUTM: 
A jak tam starzy wyjadacze trzymają się ? Nie widziałem dawno aniabb
24 sty 23:25
Ajtek:
Ja też nie. Chyba poszła na odwyk

.
ZKS też dawno nie widziałem.
Pozostali są obecni

.
24 sty 23:29
PuRXUTM: Bo ZKS jest niewidoczny

no a Ania była trochę zbyt aktywna, mówiłem jej to...miejmy
nadzieje że nie chora
24 sty 23:31
Aga1.: I od internetu można się uzależnić.
25 sty 09:48