matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzajemne położenie prostych
aleksandra:
4
określ wzajemne położenie prostych k i l danych równaniami k: x−3y + 2 =0 l: y=−
x +1.
3
3
okresl wzajemne położenie prostych k i l danych równaniami k: 3x−4y+2=0, l: y=
x +1
4
PROSZĘ BARDZO O POMOC
7 cze 22:38