Analiza - ciągłość
fdsa: Funkcja f: [−1,1]→R jest ciągła i spełnia warunki f(1)=0, f(−1)=−f(0). Udowodnić, że istnieje x
taki, że f(−x)=−f(x)
24 sty 21:49
Artur z miasta Neptuna:
Jako ze funkcja jest ciagla oraz f(−1) = −f(0)
to z wlasnosco darboux wynika ze jest pomiedzy mieisce zerowe
Jako ze f(1) =0 to oznacza ze dla x nalezacy do <−1,c> funkcja ta przyjmuje wartosci przeciwne
niz dla x w przedziale <0,1>
dalej juz chyba sobie poradzisz, prawda?!
24 sty 21:59
fdsa: Oczywiste jest, że z własności Darboux musi być miejsce zerowe, ale nie rozumiem dalszego
zapisu
24 sty 22:09