24 sty 20:41
kamilos: Nie mam pojęcia jak się do niej zabrać, próbowałem podstawieniem uniwersalnym ale chyba się nie
da. nie wiem jak to zrobić.
24 sty 20:42
wojtek: przez podstawianie dasz rady
24 sty 20:54
Krzysiek: | 1 | | cosx | |
| = |
| |
| sin2 xcosx | | sin2 x (1−sin2 x) | |
podstawienie: t=sinx
24 sty 21:00
kamilos: A po co ten cosx u góry?
24 sty 21:13
m: Krzysiek skad wziales ten cosx na gorze bo nie ogarniam
24 sty 21:15
Krzysiek: pomnożyłem licznik i mianownik przez cosx
i w mianowniku: cos2 x=1−sin2x
24 sty 21:23
mmmmmmon: Pomocy please

Uprość wyrażenie: 27(2m – 1) – (2m – 3)2 – (7m + 2)(7m – 2) + 8m2, a następnie oblicz jego
wartość dla m = 2 + 1.
24 sty 21:24